Asperges met gewelde boter, gekookte ham en eieren

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-06-2001

Deel dit recept

Ingrediënten
2 Kg. Asperges, 6 eieren, zout, suiker, nootmuskaat, 150 gr. (room) boter, 750 gr. geschrapte krieltjes, klontje boter, 1 eetl. fijngehakte peterselie, 250 gr. gekookte ham.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de asperges van de kop naar beneden en snijd het houtachtige onderste stuk weg. Kook de eieren in 8 m in. hard, laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze. Kook de asperges in kokend water met wat zout en desgewenst een lepel suiker in 10 - 15 min. beetgaar. De juiste kooktijd is afhankelijk van de dikte. Laat de asperges uitlekken en leg ze op een dubbelgevouwen servet op een platte schaal. Rasp er wat nootmuskaat over. Smelt intussen de boter op laag vuur (de boter mag niet gaan bruisen) en giet in een sauskom. Kook intussen ook de krieltjes gaar, giet ze af, laat uitlekken en schud ze op met een klontje boter en de peterselie. Serveer de asperges met de gehalveerde eieren, de losjes opgerolde ham, de gesmolten boter en de krieltjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten