Zoete aardappeltaart met noten

  • Belgisch, Banket
  • 30-60 min.


Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 koppen bloem - 4 eierdooiers - 2 theelepels bakpoeder - 1 theelepel vanille - 1 theelepel zout - 1 1/2 kop suiker - 1/2 kop boter - 1 kop melk - 1 kop enigszins warme aardappelpuree - 1 kop gehakte walnoten - 4 eiwitten
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zeef de bloem met het zout en de bakpoeder. Roer de boter met de suiker geleidelijk zacht. Klop het tot het luchtig en glad is. Roer de eierdooiers er een voor een doorheen. Roer de aardappelpuree en vanille erdoor. Voeg afwisselend wat van het bloemmengsel en de melk aan het dik geworden mengsel toe. Voeg de noten toe. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn en voeg geleidelijk een halve kop suiker toe. Schep dit voorzichtig door het taartmengsel. Verwarm de oven voor op 175? C.

Bereidingswijze

Bak het in een ronde taartvorm van 25 cm een uur en een kwartier in de voorverwarmde oven. Smelt wat roomboter met suiker en bedek de taart met dit mengsel als hij afgekoeld is.

Serveertip

Serveer op kamertemperatuur.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bollekendrie avatar
bollekendrie

Doorsturen

Home Recepten