1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Zoete aardappelen
  5. Zoete aardappeltaart
  6. Zoete aardappeltaart met noten

Zoete aardappeltaart met noten

  • Belgisch, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-06-2001

Ingrediënten 6 personen


2 koppen bloem - 4 eierdooiers - 2 theelepels bakpoeder - 1 theelepel vanille - 1 theelepel zout - 1 1/2 kop suiker - 1/2 kop boter - 1 kop melk - 1 kop enigszins warme aardappelpuree - 1 kop gehakte walnoten - 4 eiwitten



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zeef de bloem met het zout en de bakpoeder. Roer de boter met de suiker geleidelijk zacht. Klop het tot het luchtig en glad is. Roer de eierdooiers er een voor een doorheen. Roer de aardappelpuree en vanille erdoor. Voeg afwisselend wat van het bloemmengsel en de melk aan het dik geworden mengsel toe. Voeg de noten toe. Klop de eiwitten tot ze stijf zijn en voeg geleidelijk een halve kop suiker toe. Schep dit voorzichtig door het taartmengsel. Verwarm de oven voor op 175? C.

Bereidingswijze

Bak het in een ronde taartvorm van 25 cm een uur en een kwartier in de voorverwarmde oven. Smelt wat roomboter met suiker en bedek de taart met dit mengsel als hij afgekoeld is.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveer op kamertemperatuur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top