pasta met gemengd wilde paddestoelen

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 04-06-2001
  • pasta met gemengd wilde paddestoelen

    Pasta met gemengd wilde paddestoelen

    Pasta met gemengd wilde paddestoelen

Zo een simpel gerecht, maar wel erg gezond en erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250-350 gram paddestoelen (AH heeft mooie paddestoelen in een bakje, dat zijn meestal 3 soorten)
3 eetlepels Olijfolie
1 teen Knoflook, fijngehakt
1-2 gedroogde pepertjes, fijngewreven of heel fijn gehakt (wanneer je het wat pittiger wilt hebben)
Zout en Peper uit de molen
Sap van 1/2 Citroen
450 gram (verse Pasta)
Een handjevol geraspte Parmezaanse Kaas
Een handjevol verse Peterselie, grof gehakt
50 gram Boter
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 624,30 kcal
Koolhydraten 82,31 g
Eiwitten 19,27 g
Vetten 23,12 g

Bereidingswijze

Borstel de paddestoelen schoon met een kwastje of veeg ze schoon met een theedoek. Snijd de paddestoelen in dunne plakken en scheur de cantharellen doormidden. Giet de olijfolie in een tot zeer heet verwarmde koekenpan en bak de paddestoelen snel op een hoog vuur. Hussel ze een paar keer om en doe er dan de knoflook, de pepertjes en een snufje zout bij (het is heel belangrijk om de paddestoelen met een klein beetje zout te bestrooien, want dat haalt het aroma pas oed op). Laat alles nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Draai het vuur uit en voeg het citroensap toe. Hussel nog eens en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Kook intussen de pasta in kokend water met wat zout al dente. Hussel de pasta, de paddestoelen, de Parmezaanse kaas, de peterselie en de boter luchtig door elkaar. Schraap ook de laatste stukje paddestoel uit de pan en bestrooi voor het serveren met wat petereselie en Parmezaanse kaas.

Serveertip

Erg snel en simpel, het citroensap, de Parmezaanse kaas en de boter maken samen een heerlijke saus. Een pasta vorm dat erg leuk hierbij staat is Pappardelle, erg rauw en bosachtig. Heerlijk met een glaasje witte wijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

luiwammers avatar
luiwammers 16-06-2015

Vanavond klaar gemaakt, was echt heerlijk!

wideciro avatar
wideciro 15-02-2015

Bedankt voor je recept, groetjes, Desiree

wilma1965 avatar
wilma1965 21-03-2014

erg lekker, echt genieten en snel klaar.

Plokkie5 avatar
Plokkie5 05-02-2014

ik vind dit lekker en ben blij dat het vegetarisch is!

maud1981 avatar
maud1981 06-10-2012

lekker recept! Ik heb er zelf nog wat tonijn doorgedaan, ook een goede combi. Ik houd van vis. Bedankt!

harmony avatar
harmony 13-09-2006

Print ik uit en maak ik zeker een keer. C1000 heeft tegenwoordig ook verschillende soorten paddestoelen. Groet, Monique

elien avatar
elien 05-08-2002

hoi, volgens mij is dit recept van Jamie Oliver he? Ik maak dit namelijk heel vaak, als je eenmaal wat ingredienten standaard in huis hebt hoef je eigenlijk alleen de paddestoelen te kopen. De paddestoelen krijgen door de citroensap en de peper een wat sterkere (en lekkkerdere) smaak vind ik.. groet, Eline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten