1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Peruaanse ceviche met gegrilde maiskolven

Peruaanse ceviche met gegrilde maiskolven

Door: bollekendrie

  • Mexicaans, Salade
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-06-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gr tongscharfilet - sap van 3 limoenen - 1 limoen in schijfjes - 2 kleine sjalotten, fijn gesnipperd - 3 tomaten, ontveld, in kwarten - peper en zout - maiskolven - boter - suiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de filets, dep ze droog en snijd ze overdwars in reepjes van 1 cm. Doe in een schaaltje met het limoensap en zet een nacht in de koelkast. Het zuur werkt in op de vis, waardoor ze gaart. Haal de volgende dag de vis uit de koelkast en spoel ze af met een kopje water en niet meer, anders spoelt u de smaak er weer af. Voeg de sjalotsnippers en de tomaat toe, breng op smaak met peper en zout en zet nog een half uurtje weg.

Bereidingswijze

Kook de maiskolven gedurende een kwartier met wat suiker en niet met zout. Zout maakt de mais namelijk taai. Laat ze uitlekken en grill ze op een grillplaat of in de oven. Serveer de maiskolven met roomboter en zout met de frisse ceviche.

Serveertip

Garneer met schijfjes limoen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekendrie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top