1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appelbeignets

Appelbeignets

Door: compy

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-06-2001

Ingrediënten 20 personen


150 g zelfrijzend bakmeel, zout, 1 ei, 2 dl. melk, 5 appels (goudreinetten), 4 eetl. suiker, 1 eetl. kaneel, frituurolie/vet, poedersuiker.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een kom het bakmeel en het zout doen.
Het ei erboven breken.
De helft van het melk toevoegen en erdoor roeren.
Al roerende de rest van het melk toevoegen.
Blijven roeren tot je een glad beslag hebt.
De appels schillen.
Met een appelboor de klokhuizen verwijderen en de appels in dikke plakken snijden.
In een diep bord suiker met kaneel vermengen.
De appelplakken aan beide kanten erin drukken.
In een frituurpan olie/vet verhitten tot 175 graden.
Intussen een vergiet met keukenpapier bekleden.

Bereidingswijze

Met een vork de appelplakken door het beslag halen.
De appelplakken in het hete vet laten glijden.
Met 5 tegelijk in ca. 3 min. goudbruin frituren.
De appelbeignets met een schuimspaan uit de pan nemen en in het vergiet laten uitlekken.
De rest van de appelbeignets op dezelfde manier frituren.
De appelbeignets op een schaal leggen en met poedersuiker bestrooien.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van compy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top