Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Spekkoek
  6. Indonesische Spekkoek

Indonesische Spekkoek

Door: moniquedeboer

  • Indonesisch Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-06-2001

Ingrediënten 40 personen


12 grote eieren,
500 gr boter,
100 gr gesmolten boter(om te smeren per laag!),
400 gr suiker,
2 zakjes vanille suiker,
150 gr bloem/meel,
100 gr bloem/meel,
mespuntje zout,

Voor de bruine laag:
10 theelepels kaneel,
3 theelepels nootmuskaatpoeder,
3 theelepels kruidnagelpoeder,
2 theelepels cardamonpoeder,
1/2 dopje/1 theelepel anijsextract,


Verder heb je nodig


Blender of Mixer, 3 kommen, ronde springvorm 26", oven met bovenverwarming! Een zeef, een kwastje, 2 eetlepels


Rijke Indonesische laagjes cake, voor speciale gelegenheden, een echte verwennerij!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de hoorn van de telefoon van de haak!
Splits 6 eieren, klop de 6 eiwitten stijf.
Mix de kruiden voor de bruine laag behalve de anijsextract

Bereidingswijze

Doe de eierdooiers en de rest van de eieren in de Blender, mix dit totdat het lekker schuimig is. Doe dan beetje voor beetje de suiker en vanillesuiker toe, totaal ca. 10 minuten mixen. Doe de zachte boter in een kom en mix het op een hoge stand romig, giet beetje voor beetje de eiermix toe totdat je een romige massa hebt. splits de massa in twee. Voeg aan de ene helft 150 gr gezeefde bloem toe, omscheppen en dan de helft van het stijfgeklopte eiwit erdoor roeren. Aan de andere helft de anijsextract, 100 gr gezeefde bloem, de kruiden (ook maar gezeefd), goed doorscheppen en dan de rest van het eiwit toevoegen en omscheppen.
Verwarm de oven 10 min.voor, boven en ondergrill. Schep ca. 3 eetl. van het witte mengsel in het beboterde bakblik en smeer dit over de bodem uit. zet het in de oven en laat het lichtjes bruin worden, je ruikt wanneer het gaar is, haal het uit de oven, smeer met het kwastje een klein beetje gesmolten boter over de laag doe dan 3 eetlepels van de bruine laag erover en smeer dit weer met een lepel voorzichtig uit, weer in de oven etc. blijf erbij! loop niet weg!
Ga zo door totdat al het beslag op is, de laatste laag moet een bruine zijn! Af laten koelen, goed inpakken en in de koelkast bewaren of friezer (blijft maanden goed!)

Serveertip

Voor gebruik op kamertemperatuur laten komen.
Er gaan wel 40 plakjes uit deze spekkoek. snij zeer dunne laagjes, aangezien de koek zeer machtig is, serveer bij de koffie of thee. ook lekker met cocosijs. Hij is lang houdbaar dus het is zeker de moeite waard en tevens een goede meditatie!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniquedeboer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top