1. Home
  2. Recepten
  3. Rijst koken.

Rijst koken.

  •  ,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2001

Ingrediënten


Droogkokende rijst.
was 250 gr rijst, laat het uitlekken en breng de rijst met 3,5 dl. vocht en wat zout, afgedekt, in 5 tot 7 min. op vol vermogen aan de kook
Roer de rijst door en laat het, afgedekt, op de ontdooistand in 10 tot 12 min. gaar worden. Laat de rijst afgedekt 15 min. nagaren.


Verder heb je nodig


Snelkookrijst.
Indien de rijst in ruim water gekookt moet worden,is de magnetron niet aan te bevelen, omdat 1,5 l. water aan de kook moet worden gebracht. Dit gaat sneller op het fornuis dan in de magnetron. Hier mee is nauwelijks tijdwinst te behalen, terwijl de korrel te droog blijft.


Rijst koken in de magnetron geeft geen tijdwinst maar wel een prima resultaat. kook nooit meer dan 250 g tegelijk en gebruik een grote schaal

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zilvervliesrijst.
Was 250 gr zilvervliesrijst, laat het uitlekken en breng het met 3,5 dl. vocht en wat zout, afgedekt, in 5 tot 7 min. aan de kook.Roer de rijst door en laat het, afgedekt, op de ontdooistand in 16 tot 18 min. gaar worden. Laat het vervolgens, afgedekt, 15 min. nagaren.

Bereidingswijze

Rijst opwarmen.
Rijst opwarmen heeft een uitstekend resultaat, de rijst ziet er goet uit en smaakt als versgekookt. Verwarm de rijst, afgedekt, op vol vermogen. Reken per 200gr. rijst 2 tot 3 minuten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magneetronnetje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magneetronnetje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top