Gemarineerde biefstuk

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-06-2001

Koreaans Gourmet gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gr ossehaas
4 lenteuitjes
5 teentjes knoflook
2 eetlepels vers geraspte gemberwortel
1,5 dl sojasaus
2 tl sesamolie
mespunt sesamzaad
2 tl suiker
versgemalen peper
1 tl sesamzaadjes
3/4 dl droge sherry
2 kleine rode pepertjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Gourmet stel

Voorbereiding

Snij de ossehaas in ontiegelijk dunne plakjes. De plakjes eventueel halveren. De lente-uitjes en de teentjes knoflook schoonmaken, zeer fijn hakken en in een kom met de gember, de sojasaus, de sesamolie, de suiker en wat peper mengen. Het mengsel over 2 schaaltjes verdelen. In een droge koekepan de sesamzaadjes goudbruin roosteren en met 1/4 dl sherry aan een van de twee schaaltjes toevoegen. De plakjes biefstuk hierin leggen en 2 uur laten marineren. De rode pepertjes zeer fijn hakken en met de rest van de sherry aan het andere schaaltje toevoegen. De sausjes op tafel zetten.

Bereidingswijze

De pannetjes van het gourmetstel goed voorverwarmen. De stukjes vlees een voor eeb met aanhangende marinade in de hete gourmetpannetjes leggen en 2-3 minuten bakken.

Serveertip

In de saus dopen en met bijv. rijst eten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten