1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Erwtensoep
  6. erwtensoep

erwtensoep

Door: borasi

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-06-2001

Ingrediënten 4 personen


500 gr fricandeau
1 droge metworst
500 gr spliterwten
3 uien
1/3 knolselderij
1 wortel
5 aardappelen
honig erwtensoep (maaltijdsoep)
bouillon blokje
soepgroente



Ouderwets lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

2 1/2 lt water koken, bouillon bijvoegen, fricandeau metworst ongeveer 2 1/2 uur mee laten koken. Het is handig om dit een dag van te voren te doen.

Bereidingswijze

Het overgebleven water van de vorige dag, samen met de fijngesneden soepgroenten en fijn gesneden uien en geraspte wortel en fijn gesneden knolselderij zachtjes laten koken.
In een kleine pan de spliterwten (ruim in het water) koken. Het is aan te raden om hier bij te blijven. De spliterwten moeten ongeveer een half uur koken onder af en toe roeren. Daarna kunnen de spliterwten bij de soep.De aardappelen in kleine blokjes snijden, koken en goed gaar laten worden. Daarna fijn prakken en toevoegen aan de soep.Dan de honing maaltijdsoep (1/2) aanmengen en dan toevoegen aan de soep. Kwartier goed door laten koken.
Het vlees (van de vorige dag)in kleine stukje maken en op een bord samen met een beetje water verwarmen in de magnetron. Dit later toevoegen aan de soep. De metworst in plakjes snijden en ook toevoegen aan de soep.
Alles nog een keer goed doorroeren en 10 min zachtjes doorkoken.

Serveertip

Roggenbrood met katenspek



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van borasi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top