1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. pate

pate

  • Frans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-06-2001

Ingrediënten


2 uien-500 gr. kalfslever-2 eetl.groene peperkorrels-500 gr. kalfsgehakt-500 gr.rundergehakt-1 eetl. provencaalse kruiden-2 tenen knoflook-2 theel.zout-1 dl.rode wijn-200 gr.ontbijtspek(dungesneden)-3 laurierbladen


Verder heb je nodig


Foodprocessor of gehaktmolen
Cakeblik of patevorm


Gemakkelijke pate om zelf te maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190?C. Snipper de uien. Maal de lever fijn in de molen. Spoel de peperkorrels af en meng deze door het gehakt, lever en overige ingredienten.

Bereidingswijze

Bedek de bodem van cakeblik of patevorm met lapjes spek. Vul de vorm met het gehaktmengsel en druk het goed aan. Bedek de bovenkant met spek en leg de laurierblaadjes erop. Dek de vorm af met aluminiumfolie waarin een paar gaatjes zijn geprikt. Laat de pate in ? 1? uur gaar worden. Laat de pate afkoelen. Zet de pate een nacht in de koelkast om op smaak te komen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maria_reijerse


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maria_reijerse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top