1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Uien
  5. Uienringen
  6. Gamba's met knoflook en uien

Gamba's met knoflook en uien

  • Spaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2001

Ingrediënten 4 personen


24 gamba's (rauw)
4 teentjes knoflook
2 kleine uien
4 el olijfolie
4 el medium sherry
1 el citroensap
zout en peper
2 el fijngehakte peterselie



Heerlijk voorgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de gamba's, maar laat de staart zitten.
Pel de gamba's als volgt: verwijder eerst de
kop. Duw met de duimen de pootjes uit elkaar, zodat het pantser breekt en pel de schaal eraf.
Pel de teentjes knoflook en snij ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba's omscheppende in
3-4 minuten gaar. Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti


Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van berti
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top