Heerlijk voorgerecht.
Pel de gamba's, maar laat de staart zitten.
Pel de gamba's als volgt: verwijder eerst de
kop. Duw met de duimen de pootjes uit elkaar, zodat het pantser breekt en pel de schaal eraf.
Pel de teentjes knoflook en snij ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 minuten op een hoog vuur. Schep ze uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de gamba's omscheppende in
3-4 minuten gaar. Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het geheel nog heel even doorwarmen en strooi de peterselie erover.
lisaria 29-08-2002
Echt een aanrader, bedankt hiervoor
lisaria
stefani1 25-06-2002
Dit is weer een andere manier van de gamba's bereiden, lijkt me erg lekker, ik zal het binnenkort eens klaarmaken voor de lekkerbekken in mijn familie, ik zal je laten weten hoe het was.
Ik heb je pagina bij mjn favo's gezet.
groetjes Stefani
johantielemans 10-05-2002
Dag Berti, ik probeer de gamba's zeker eens op jouw manier. Kan doodgewoon niet slecht zijn.
nadine1975 09-05-2002
Lijkt me lekker en snel
ik ga het zeker proberen
Nadine de leeuw
anita4 02-05-2002
hoi berti,
lijkt me een heerlijk gerecht! ik neem het mee. er kan een hele tijd overheen gaan, maar kom absoluut terug voor verslag.
groetjes van anita