Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Parrillada mixta

Parrillada mixta

Door: jos_v_p

  • Argentijns,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-06-2001

Ingrediënten


3 teentjes knoflook
1 takje peterselie
? kg mollejas (kalfszwezerik)
2 ri?ones (lamsniertjes)
1? dl azijn of rodewijnazijn
zout /zeezout
1 corazon (runderhart)
1 kg asado de tira (spareribs)
adobo de salmuera (vlees marinade Ingredienten:
? liter warm water
2 tl. zeezout
? tl. gemalen zwarte peper
1 el. limoensap of azijn of rode of witte wijn.
Meng alle ingredienten door elkaar.)
4 chorizos (Argentijnse worstjes)
8 chuletas de cordero (lamskoteletjes)
4 bief de lomo (filetsteak)
chimichurri (Ingredienten:
2 rode uien
4 teentjes knoflook
2 tomaten
2 groene Spaanse pepers
1 bosje peterselie (voor ongeveer 5 eetlepels
fijngesneden peterselie)
2? dl extra vergine olijfolie
1?dl witte azijn
2 theelepels zout
1 theelepel grof gemalen peper
Bereiding:
Pel de uien en de knoflook en snijd ze ragfijn.
Was de tomaten, verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de Spaanse pepers en snijd tomaten en pepers fijn.
Was de peterselie, snijd de stengels af en snijd het blad fijn.
Meng alle ingredienten door elkaar en doe het mengsel in een aardewerken, porseleinen of glazen pot die afgesloten kan worden. laat de pot met inhoud ongeveer 24 uur op kamertemperatuur staan.)
versgemalen zwarte peper



Argentijnse Barbeque

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereid de asado (barbecue of grill) voor, zie aanmaken grill.
Pel de knoflookteentjes en plet ze.
Snijd de peterselie fijn.
Verwijder het vlies, de aderen en het vet van de zwezerik.
Halveer niertjes en verwijder het vlies, de aderen en het vet. Marineer de niertjes ongeveer 1 uur met de azijn of rodewijnazijn en 3 eetlepels zout.
Verwijder het vet, de aderen, de zenen en het kraakbeen van het hart.
Was het goed en snijd het in plakjes. Marineer de plakjes hart ongeveer een halfuur in een mengsel van de 'adobo de salmuera' met de teentjes knoflook en fijngesneden peterselie.

Bereidingswijze

Rooster eerst de zwezerik en de chorizos.
Rooster de zwezerik onder regelmatig keren tot deze stevig is geworden; neem hem van de grill en laat afkoelen.
Rooster de chorizos ongeveer 15 minuten; regelmatig omdraaien. Snijd de zwezerik in plakjes en leg deze opnieuw op de grill samen met de lamsniertjes, de plakjes runderhart en de spareribs. Regelmatig omdraaien!
De zwezerik, de niertjes en het hart moeten in ongeveer 5 minuten (aan beide kanten geroosterd) gaar zijn.
Haal de chorizos, de zwezerik, de niertjes en het hart van de grill en serveer ze als eerste.
leg de lamskoteletjes en de filetsteaks bij de spareribs op de grill. Laat deze 5 tot 10 minuten roosteren.
Regelmatig omdraaien!
Maal peper boven het gegrilde vlees en serveer de 'parrillada mixta' met chimichurri, ensalada de rabanitos en gekookte aardappelen of papas fritas (frietjes).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top