1. Home
  2. Recepten
  3. Birmaaanse Rijst met uien

Birmaaanse Rijst met uien

Door: rijstomdewereld

  •  , Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2001

Ingrediënten


2 grote uien/ 1 1/2 theel.koenjit/ 1 dl. olie/ 500 gram kleefrijst/ 4 el.sesamzaad/ zout



Kleefrijst met gefruite uitjes en geroosterd sesamzaad

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de rijst grondig en laat goed uitlekken.Snipper de uien, vermeng ze met koenjit en fruit dit mengsel in hete olie.Zodra de uien beginnen te kleuren het grootste gedeelte uit de pan nemen.

Bereidingswijze

Voeg nu de rijst bij de resterende uien en roer net zo lang tot zich boven de rijst een laagje olie heeft gevormd.Schenk er een liter water bij, voeg zout naar smaak toe en breng het geheel al roerend aan de kook.Leg het deksel op de pan en laat het gerecht op een zo laag mogelijk pitje zacht doorkoken.

Serveertip

Rooster het sesamzaad en strooi samen met de achtergehouden gefruite uitjes over de rijst



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top