Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Zuid Afrikaanse Jan in die Sak

Zuid Afrikaanse Jan in die Sak

Door: sasvdberk

  • Afrikaans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-06-2001

Ingrediënten


1 pond bloem
4 eetlepels gesmolten boter
4 eieren
1 theelepel zout
? pond rozijnen
bakpoeder
zuiveringszout
3 theelepels koekkruiden
1 wijnglas cognac of zoete wijn
3 eetlepels honing of fijne stroop
1 eetlepel abrikozengelei
2 droge beschuiten, aan stukjes gewreven
? pond suiker
een handvol dadels



Een zuid-Afrikaanse "Jan in de zak" is geheel iets anders dan een vaderlandse.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng alle droge waren, behalve het zuiveringszout (bicarbonaat enz.). Voeg hierbij de losgeklopte eieren, de boter, de stroop, de gelei en de cognac, en daarna het bicarbonaat (enz.) opgelost in een dl warm water. Voeg meer water toe, zo dit voor een stijf deeg nodig mocht zijn. Doe hierbij de ontpitte rozijnen en dadels, fijn gehakt. Stop dit alles in een zak (of kussensloop) die gij met bloem hebt ingewreven, en bind dit dicht. Let wel op dat de zak uitzet, en geef enige speling. Leg dit geval in een pan kokend water, en kook voor 3? a 4 uur. Leg een bord onder de zak om aanbranden te voorkomen, en voeg nog een weinig zout toe. Serveer met een custard of een witte wijnsaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top