Aspergesoep van tante riek

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Aspergesoep van tante riek

    Aspergesoep van tante riek

    Aspergesoep van tante riek

De meest zachte, zalige aspergesoep die je je maar kunt wensen!!!!Een echte familieTOPPER!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo niet te dunne asperges
* 75 gram boter
* 2 eetl. bloem
* 1 kruidenbouillonblok
* flinke theelepel suiker
* 1 eierdooier
* kopje room of koffiemelk
* peper en zout van de molen
* naar keuze wat nootmuskaat
* 1,5 liter kokend water
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 308,17 kcal
Koolhydraten 14,31 g
Eiwitten 5,08 g
Vetten 24,66 g

Voorbereiding

Schil de asperges goed en zorgvuldig. Snij het laatste stukje eraf.

Bereidingswijze

Doe wat zout (niet te veel!) in pan met kokend water en leg hierin de stukjes asperge.
Na 2 minuten de hele asperges erbij doen. Als het water weer kookt laat de asperges dan nog 8-10 minuutjes koken. Zet nu de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuutjes nagaren.
Haal de asperges uit de pan en laat ze wat afkoelen op een schaal.****************
Zet een nieuwe kookpan op; smelt hierin de boter en bak er de bloem doorheen. Laat niet aanbranden! Voeg nu lepel voor lepel het groentennat aan de roux toe, totdat er een mooie fluwelen soep ontstaat. Laat dit zacht 5 minuten doorgaren. Doe er de bouillonblok in en de in stukken gesneden asperges.
Meng de eierdooier met wat room en roer dit voorzichtig door de soep. Maal er wat peper bij.
Proef of de soep op smaak is. Voeg anders nog wat zout of een beetje maggi toe.

Bron

Tante Riek

Serveertip

In een mooie echte soepkom opdienen met naar smaak een weinig nootmuskaat erop!
Smakelijk eten!!!!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

orphan avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten