Aspergesoep van tante riek

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-06-2001
  • Aspergesoep van tante riek

    Aspergesoep van tante riek

    Aspergesoep van tante riek

De meest zachte, zalige aspergesoep die je je maar kunt wensen!!!!Een echte familieTOPPER!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo niet te dunne asperges
* 75 gram boter
* 2 eetl. bloem
* 1 kruidenbouillonblok
* flinke theelepel suiker
* 1 eierdooier
* kopje room of koffiemelk
* peper en zout van de molen
* naar keuze wat nootmuskaat
* 1,5 liter kokend water
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de asperges goed en zorgvuldig. Snij het laatste stukje eraf.

Bereidingswijze

Doe wat zout (niet te veel!) in pan met kokend water en leg hierin de stukjes asperge.
Na 2 minuten de hele asperges erbij doen. Als het water weer kookt laat de asperges dan nog 8-10 minuutjes koken. Zet nu de pan van het vuur en laat de asperges nog 10 minuutjes nagaren.
Haal de asperges uit de pan en laat ze wat afkoelen op een schaal.****************
Zet een nieuwe kookpan op; smelt hierin de boter en bak er de bloem doorheen. Laat niet aanbranden! Voeg nu lepel voor lepel het groentennat aan de roux toe, totdat er een mooie fluwelen soep ontstaat. Laat dit zacht 5 minuten doorgaren. Doe er de bouillonblok in en de in stukken gesneden asperges.
Meng de eierdooier met wat room en roer dit voorzichtig door de soep. Maal er wat peper bij.
Proef of de soep op smaak is. Voeg anders nog wat zout of een beetje maggi toe.

Bron

Tante Riek

Serveertip

In een mooie echte soepkom opdienen met naar smaak een weinig nootmuskaat erop!
Smakelijk eten!!!!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 09-06-2013

Ik heb hem vandaag gemaakt en hij was echt heerlijk, dit is echt een blijvertje. Lekker met versgemaakte balletjes erin. (eigen idee) Dank je wel voor het recept!! *****TOP***** :)

orphan avatar
orphan 02-05-2013

Elk jaar wordt de aspergesoep van mijn tante favoriet gezet door de redactie, volgens mij eten zij hem ook geregeld, haha. Blij met jullie reacties, ik hoop dat ze snel goedkoper worden, dan eten we er nog meer!! Groetjes, Marijke

Cecileg avatar
Cecileg 28-04-2013

Lijkt me een heerlijk recept, behalve de nootmuskaat, die vind ik echt niet bij asperges passen. Heb net asperges (vers van de boer) gekocht en schoongemaakt, van de schillen maak ik altijd soep. Nu weten jullie wat ik vanavond ga eten! Lieve groet Cecile

Purrie avatar
Purrie 27-04-2013

wat fijn, eindelijk een goed recept voor aspergesoep, heel hartelijk dank! Ben hier reuzeblij mee!

Marjonique avatar
Marjonique 12-05-2012

Ben dit recept aan het maken, maar wanneer moet die flinke theelepel suiker erin? Hopelijk morgen een heerlijk soepje voor Moederdag! Daar moet ik haar mee kunnen verwennen toch?

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 01-05-2012

Ik heb de soep nu twee maal gemaakt en heb besloten dat je tante Riek een lintje verdiend. Natuurlijk de tweede keer wel wat bijgeknutseld. Nu doe ik er 1/3 kippenbouillon bij en trek ook nog een tijdje een laurierblaadje in de soep (is beste toevoeging). Maar dat doet niets af aan de heerlijkheid van het recept van je tante. Ook mijn jongste dochter maakt het inmiddels en wat mij betreft is dit nu de standaard voor soep in dit seizoen. Groet, Roger

mariatheresa avatar
mariatheresa 21-04-2012

wat heerlijk ga ik direct maken zodra ik asperges zie! Bedankt lieve Tante Riek!

icqi avatar
icqi 14-04-2012

een heerlijke soep.

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 10-04-2012

Is inderdaad de lekkerste klassieke aspergesoep. Dat eierdooier had ik nooit eerder geprobeerd, maar maakt het vast nog lekkerder. Heb ook nog een tip voor nog meer aspergesmaak: doe de schillen van de asperges nog een uurtje in het kookvocht op lage temperatuur (eerst even wassen, dan kookvocht door zeef schenken en hierin de schillen nog even uitdrukken.

sjitje avatar
sjitje 20-02-2012

Zodra `t aspergetijd weer aanbreekt ga ik deze soep zeker proberen! Bedankt voor het recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten