1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Sudan: basbousa

Sudan: basbousa

Door: sasvdberk

  • Afrikaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-06-2001

Ingrediënten 4 personen


SIROOP
275 g suiker (of honing, maar wat minder)
? dl water
2 eetlepels citroensap
BASBOUSA
300 g griesmeel
200 g suiker
75 g bloem
1 theelepel bakpoeder
75 g geraspte kokos
125 g boter
1? dl melk



Dit gerecht van griesmeel en kokos stamt uit het Midden-Oosten, maar is ook zeer geliefd in Sudan

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de ingredienten voor de siroop in een pan en verwarm alles al roerend tot de suiker is opgelost en de siroop dikker wordt. Laat de siroop afkoelen.
Zeef griesmeel, suiker, bloem en bakpoeder samen. Schep de kokos erdoor. Laat de boter smelten in een pan. Voeg de melk en de droge ingredienten toe. Roer alles goed. Schenk het mengsel uit in een ingevette bakplaat. Bak de koek 40 minuten in een op 190 ?C voorverwarmde oven. Schenk de siroop erover uit.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top