1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. pasteis de bacalhau -stokiskroketjes- (portugal)

pasteis de bacalhau -stokiskroketjes- (portugal)

  • Portugees, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-06-2001

Ingrediënten


300 gr.ongeweekte stokvis
250 gr.kruimige aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
2 a 3 el.gehakte,bij voorkeur gladde,peterselie
snufje cayennepeper
snufje nootmuskaat
4 eieren
zout
peper
olijfolie om in te bakken (geen extra vierge dus)


Verder heb je nodig


Pan om te frituren




Een heerlijk kroketje als snack of met salade als lichte lunch.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De stokvis 24 uur in koud water weken.Het water regelmatig verversen.

Bereidingswijze

De vis in een pan doen en er kokend water overheen gieten.De vis in ca. 10 - 15 min.gaar koken.
Haal de vis uit de pan en ontdoe hem van vel en graten.Trek het visvlees in kleine stukjes en draai het door de gehaktmolen of maak het op een andere wijze zeer fijn.
Kook de aardappelen in de schil,pel en pureer ze.
Pel de ui en de knoflook,hak ze fijn en meng ze met de peterselie,kruiden,aardappel- en vispuree in een kom.
Roer er geleidelijk de eieren door en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Steek met twee eetlepels (handen gebruiken mag ook),die je van te voren steeds weer in koud water dompelt,eivormige balletjes uit het deeg (evt.licht paneren) en frituur ze in de hete olie.

Serveertip

Serveer de Pasteis de Bacalhau warm of koud.
Lekker met een koel glas Vinho Verde (Casal Garcia of Lagosta) of en koele droge rose.Met een lichte salade is het een lekker lunchgerecht.Maar zo uit het handje....vind ik nog het lekkerste.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fransbrouwers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top