1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Kebab
  6. Adana kebab

Adana kebab

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-06-2001

Ingrediënten 2 personen


300 a 400 gr lamsgehakt
1 geraspte ui
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
2 tomaten
1 tl chilipoeder
2 kleine Turkse broden
1 el peterselie
peper en zout


Adana kebab
Adana kebab

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de gehakt met ui, paprikapoeder, komijn, chilipoeder en peterselie. Laat het geheel een kwartier intrekken. Verdeel het in 6 of 8 gelijke porties en vorm van elke portie een worst. Vet ze in met olie en gril ze. Snijd de tomaten in plakjes en gril ze op het eind even mee. Serveren met Turks brood en Turkse rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top