pare met ebbie

  • Indonesisch,
  • 10-20 min.

bittermeloen met gedroogde garnalen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 tot 1? ons varkensvlees, 1 ons ebbie (= gedroogde garnalen), ongeveer 280 gr. pare (= bittermeloen). Deze groenten zijn meestal in tropische toko's te verkrijgen, soms vers maar meestal in blik. 1 eetlepel ketjap asin (= zoute ketjap) 1 paplepel rijstewijn of droge sherry, 2 teentjes knoflook, beetje olie of margarine om in te bakken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Kan klaargemaakt worden in een braadpan of wok.

Voorbereiding

Week de ebbie minstens 4 uur in wat water. Gooi het weekwater niet weg. Dit heb je nog nodig in het gerecht.
Snij het varkensvlees in kleine platte blokjes en marineer dit ongeveer 1 uur in een mengsel van ketjap asin en rijstewijn/sherry.
Maak de pare schoon, verwijder het binnenste gedeelte (van de pare gebruik je alleen het buitenste gedeelte zoals van bijvoorbeeld paprika) snijdt de pare dan in net zulke grote stukjes als het vlees.

Bereidingswijze

Bak de stukjes varkensvlees in de pan. Knijp 2 teentjes knoflook uit en voeg dit toe. Nu kan de ebbie erbij. Voeg het weekvocht toe met kleine scheutjes, het gerecht moet niet te nat worden. Tenslotte kan de gesnede pare erbij. Nog even goed door laten garen en smullen maar.

Serveertip

Heerlijk met rijst.
Pare smaakt een beetje bitter, maar is een lekkere combinatie met rijst en garnalen.
In de Surinaamse keuken kent men dit gerecht ook. Daar noemt men de bittermeloen Sopropo.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

thinhope avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten