stamppot raapstelen

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-06-2001

de lekkerste lentegroente

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 k bintjes, 3 bosjes raapstelen, ? l melk, zout, peper, nootmuskaat, boter, 100 g belegen kaas in blokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
handmixer, pannen, snijplank, mes, vergiet, gootsteen

Bereidingswijze

schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Kook ze in 20 min. gaar. snij ondertussen de wortels van de bosjes raapstelen af en was de bosjes goed. Er mag geen zand meer in zitten. Snij de raapstelen in stukjes van ca. 1 cm. Als de aardappels gaar zijn, giet je ze af. Mix de gekookte aardappels met zoveel melk tot ze smeuig worden. Voeg een klontje boter, zout, peper en nootmuskaat toe.
Als de aardappels een smeuige puree zijn geworden de raapstelen toevoegen. Voeg als laatste de kaas toe en roer goed tot de kaas gesmolten is.

Serveertip

Lekker met een gehaktbal!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten