stamppot raapstelen
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-06-2001
de lekkerste lentegroente
Ingrediënten 4 personen
2 k bintjes, 3 bosjes raapstelen, ? l melk, zout, peper, nootmuskaat, boter, 100 g belegen kaas in blokjesBenodigdheden
handmixer, pannen, snijplank, mes, vergiet, gootsteenBereidingswijze
schil de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Kook ze in 20 min. gaar. snij ondertussen de wortels van de bosjes raapstelen af en was de bosjes goed. Er mag geen zand meer in zitten. Snij de raapstelen in stukjes van ca. 1 cm. Als de aardappels gaar zijn, giet je ze af. Mix de gekookte aardappels met zoveel melk tot ze smeuig worden. Voeg een klontje boter, zout, peper en nootmuskaat toe.
Als de aardappels een smeuige puree zijn geworden de raapstelen toevoegen. Voeg als laatste de kaas toe en roer goed tot de kaas gesmolten is.
Serveertip
Lekker met een gehaktbal!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties