Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Bretoense boekweitpannenkoek

Bretoense boekweitpannenkoek

Door: bonbollekentwee

  • Frans
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2001

Ingrediënten 4 personen


2 eieren, 125 g boekweitmeel, 125 g tarwebloem, 12 g gist, zout, 5 dl melk, 4 eieren, 12 sneetjes gezouten spek, 400 g spinazie, peper, zout, nootmuskaat, 60 g kaas (gemalen)



"Galette de sarasin", de Bretoense specialiteit !!

Ontdek meer:

Voorbereiding

De gist oplossen in wat lauwe melk. In een grote kom het boekweitmeel mengen met de tarwebloem. Een kuiltje maken en de eieren met de gistoplossing voorzichtig door het bloemmengsel roeren. Een snuifje zout toevoegen. Melk bijvoegen tot een min of meer vloeibaar deeg wordt bekomen. Het beslag minstens een half uur laten rusten.

Bereidingswijze

In een grote, zware pan de pannenkoeken bakken in wat boter en warm houden tussen 2 warme borden. De spinazie wassen en goed laten uitlekken. Stoven in wat boter en kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Het spek bakken in eigen vet tot een krokant lapje. De spiegeleieren bakken in wat warme boter.

Serveertip

Op een mooi bord een boekweitpannenkoek schikken met daarop een spiegelei, enkele speklapjes en een portie spinazie. Bestrooien met geraspte kaas.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top