1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Duo van eendenleverpastei en ravioli van ganzenlever

Duo van eendenleverpastei en ravioli van ganzenlever

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2001

Ingrediënten 4 personen


Gemengde sla - peper en zout - olie en azijn naar keuze - 2 el appel-kerriechutney - 2dl gelatineuze consomme - 1 el brunoise van shii-take - 1/4 prei (in schuine plakjes) - 1/2 gekookte schorseneer - 200g witte kool - boter - 150g verse ganzenlever - brikdeeg - 4 el geblancheerde groene kool - 1 ei - 100g champignonpuree - 120g eendenleverterrine - 50g uienconfituur - 3 sneetjes rozijnenbrood - sojasaus



En feestelijk combinatie van Koert van Kerckhove, de jonge creatieve sterrenchef van restaurant Picasso * in Westouter. Koert leerde de kneepjes van het vak in driesterrenrestaurant "De Karmeliet" in Brugge.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de gemengde sla schoon en breng op smaak met peper, zout, olie en azijn. Maak de chutney : Snijd 250g appels in blokjes en breng aan de kook met sap en zeste van 1 citroen, een scheutje azijn, 40g suiker en 1 eetlepel kerriepoeder. Laat sudderen tot een vaste massa en laat afkoelen. Breng de consomme even aan de kook met de brunoise van shii-take, de prei en de in schijfjes gesneden schorseneer en laat opstijven in de ijskast.

Bereidingswijze

Snijd de witte kool in reepjes en blancheer ze gedurende enkele minuten. Laat schrikken onder koud stromend water en warm nadien opnieuw op in boter. Kruid met peper en zout. Maak de ravioli : Verdeel de verse ganzenlever in vier en leg op kleine vellen brikdeeg, samen met de groene kool. Kruid met peper en zout. Strijk de randen van het deeg in met losgeklopt ei en dek af met een tweede vel deeg. Druk goed aan en bak goudbruin in de oven. Warm ondertussen de puree van champignons op.

Serveertip

Verdeel de gemengde sla onderaan op vier warme borden en leg er de eendenleverterrine op. Schik daarop de chutney. Verdeel er de witte kool en de puree van champignons naast en leg daarop de ravioli. Lepel wat uienconfituur bovenaan en werk af met driehoekjes getoast rozijnenbrood, een streepje sojasaus en rondjes opgesteven consomme.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top