1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Zalm
  6. Gebakken wilde zalm met jonge prei en champagne-zurkelsaus

Gebakken wilde zalm met jonge prei en champagne-zurkelsaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-06-2001

Ingrediënten 4 personen


2 el champagne - 1 el Noilly Prat - 5cl gevogeltebouillon - 1 fijngehakte sjalot - 2dl room - 1 schijfje citroen - peper en zout - 1 jonge prei - arachideolie - 500g wilde zalm (2 cm dik) - boter - 50g fijngehakte zurkelblaadjes - geblancheerde kleine tuinboontjesEen recept van chef-eigenaar Chris Bradley, van het Shropshire restaurant "Mr Underhill's" in Dinham Weir, Ludlow. Het restaurant werd in 2000 bekroond met de titel "Restaurant vwith rooms of the year" door "The good hotel guide"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng voor de saus de champagne met de Noilly Prat, de bouillon en de sjalot aan de kook en laat inkoken tot een siroop. Doe er de room bij en laat opnieuw even inkoken, met een schijfje citroen in de saus. Kruid met peper en zout. Maak de jonge prei schoon, snijd hem in gelijke stukken en blancheer gedurende 2 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet nadien af en werk op met arachideolie, peper en zout.

Bereidingswijze

Verdeel de zalm in vier gelijke stukken en bak gedurende 3 minuten langs elke kant in wat boter. Kruid met peper en zout. Werk op het einde de saus af. Breng ze aan de kook en doe er de fijngehakte zurkelblaadjes bij. Laat 30 seconden zachtjes doorwarmen.

Serveertip

Schik eerst de prei op de borden, daarop de zalm en errond de saus. Werk af met enkele blaadjes zurkel en geblancheerde kleine tuinboontjes.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top