Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kip met cashewnoten

Kip met cashewnoten

Door: dagmar1980

  • Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-05-2001

Ingrediënten 4 personen


Een pond kipfilet; 1 groene paprika; 250 gram champignons, 1 zakje ongezouten cashewnoten; 20 gram maizena; 1 tl zout; 1 tl sesamolie (of ketjap); 1/2 tl suiker; 1 middelgrote ui; 2 teentjes knoflook uit de pers. Voor de saus heb je het volgende nodig: 2 tl maizena; 2 el hoisinsaus; 2 dl kippenbouillon; eventueel wat vetsin (smaakversterker). Hiernaast heb je ongeveer 3 el (frituur)olie nodig voor de cashewnoten. Ook heb je olie nodig voor in de wok.


Verder heb je nodig


Wok, keukenpapier, mes, eetlepel, theelepel, Snijplank, kleine pan (voor olie voor de cashewnoten), knoflookpers, schep


Erg lekker en gezond wokgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 cm en haal ze door de maizena. Giet het zout, de sesamolie en de suiker eroverheen en laat dit een paar minuten staan. Ondertussen kun je de groenten gaan voorbereiden.
Snij de paprika in kleine stukjes. Versnipper de ui en snij de champignons in schijfjes. Haal de jasjes van de knoflook.
Leg het keukenpapier alvast voor de cashewnoten. Maak de saus alvast klaar (zie ingredienten).

Bereidingswijze

Verhit de (frituur)olie en bak de cashewnoten goudbruin. Let op, dit gaat erg snel! Haal ze uit de olie met een schep en leg ze op het keukenpapier.
doe 2 el olie in de wok en verhit deze. Dan doe je de ui, de knoflook en de champignons gedurende 3 minuten roerbakken. Na deze drie minuten haal je alles uit de wok. Je voegt opnieuw 1 el olie toe en je doet de kipfiletblokjes roerbakken tot ze gaar zijn (dit gaat wel aankoeken, jammer dus als je geen afwasmachine hebt). Als de kip gaar is voeg je de champignons, de ui, de cashewnoten en de knoflook toe.
Even roerbakken en dan voeg je de saus toe. Eet smakelijk!

Serveertip

Dit gerecht serveer ik meestal met bolletjes rijst overgoten met wat satesaus en gebakken uitjes. De bolletjes rijst verkrijg je door de rijst in bijvoorbeeld een ijsschep te doen, aan te drukken en vervolgens om te kiepen (met beleid) op het bord.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dagmar1980
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top