Koe Lo Yuk

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-05-2001

Gefrituurde (varkens)vleesbolletjes
Lekker om te eten en leuk om mee te experimenteren

Deel dit recept

Ingrediënten
zelfrijzend bakmeel, melk, peper, zout, knoflook, varkensvlees in blokjes.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituurpan, schuimspaan

Voorbereiding

Maak een dik beslag van zelfrijzend bakmeel, melk, peper, zout en knoflook

Bereidingswijze

Kruid het varkensvlees licht met zout en peper. Haal de stukjes vlees door het beslag en frituur ze. LET OP: frituur zonder netje anders gaan de bolletjes kleven! Haal de bolletjes met een schuimspaan uit de frituurpan. In plaats van varkensvlees kun je ook mini knakworstjes gebruiken, altijd leuk op een feestje. Hetzelfde beslag maar dan zonder kruiden is te gebruiken voor appel, banaan (pisang goreng) perzik, ananas en zelfs blokjes kaas.

Serveertip

Serveer er een gembersausje bij of een babi pangangsausje (conimex)
Gebruik je fruit, bestrooi de hapjes met poedersuiker en/of serveer met honing.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten