1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Begijnenrijst

Begijnenrijst

Door: rijstomdewereld

  • Nederlands, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-05-2001

Ingrediënten


1? gram saffraandraadjes,1 eetlepel water, 1 liter melk, 125 gram rijst, suiker, kaneel.



Nog altijd wonen er begijntjes in het Begijnhof te Breda en nog altijd trakteren deze begijntjes hoog bezoek op een traditioneel bordje met saffraanrijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Serveertip

Week de saffraandraadjes 5 minuten in een lepel koud water. Giet de melk in een pan en doe de saffraandraadjes met het water erbij. Breng de melk aan de kook en voeg de rijst toe. Laat de melk goed roerend dan weer aan de kook komen en laat de rijst op laag vuur in 45 minuten gaar worden. Dien de begijnenrijst op in kleine schaaltjes en strooi er voor het opdienen een mengsel van suiker en kaneel over.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top