1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kluts een muts

Kluts een muts

Door: bklootwijk

  • Nederlands, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-05-2001

Ingrediënten 4 personen


1 ui
1 teentje knoflook
100 g. champignons
50 g. magere spekreepjes
2 eetlepels cognac
24 mini-pasteibakjes
1 zakje Knorr Stroganoffsaus
1 teentje knoflook
100 g. champignons
50 g. magere spekreepjes
2 eetlepels cognac
24 mini-pasteibakjes
1 zakje Knorr Stroganoffsaus



Een grappig titel voor een recept van Knorr, een soort goulash achtig borrelhapje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roerbak in een Koekenpan de spekjes met de gesneden ui, knoflook en champignons.

Blus af met 2 eetlepels cognac of brandy.

Verwarm de pasteibakjes kort in de oven.

Kook 250 ml. water met de inhoud van het zakje Stroganoffsaus. Roer het champignonmengsel door de saus. Voeg eventueel nog een eetlepel creme fraiche toe.

Vul de pasteibakjes en serveer ze warm.

Serveertip

Snuffel in je kast en vervang de spek door 100 gram hamblokjes of de champignons door paprika of de Stroganoffsaus door Knorr Jachtsaus.

Vervang de cognac door 2 eetlepels whiskey of 4 eetlepels rode wijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bklootwijk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top