1. Home
  2. Recepten
  3. Portugese keuken
  4. Caldo Verde a Portuguesa

Caldo Verde a Portuguesa

Door: bianca_b

  • Portugees, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2001

Ingrediënten 4 personen


1,5 liter water
250 g Portugese kool of boerenkool
0,5 kg aardappelen
0,5 dl olijfolie
1 ui
1 worst (chorizo)



Bron: Wereldkeuken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappelen schillen en wassen. Doe het water in een pan met aardappelen, zout, ui en worst (chorizo). Laat koken totdat de aardappelen gaar zijn. Daarna de aardappelen pureren, op het vuur zetten en even laten doorkoken. Haal vervolgens de pan van het vuur. Snij de kool in heel dunne reepjes, was ze onder koud water en laat ze vervolgens uitlekken.

Tien minuten voordat u de soep gaat opdienen doet u de kool en de olijfolie bij de aardappelen en laat het geheel even aan de kook komen. Haal de soep vervolgens van het vuur.

Opdienen in een soepkom met de in plakjes gesneden worst.




Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bianca_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top