1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Sauerbraten

Sauerbraten

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 29-05-2001

Ingrediënten 4 personen


3 uien
halve winterpeen
1 zakje marinade kruiden(Silvo)
1 1/2 dl citroensap
halve theelepel zout
2 1/2dl franse rode wijn
750g rundvlees van de borst(dik stuk,aan 1 stuk)
50g boter
3 plakken ontbijtkoek
50g rozijnen
125ml slagroom


Verder heb je nodig


Schaal
grote pan om in te koken
braadpan
zeef
doek/keukenpapier


Rijnlands rundvlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ca. 10 minuten ca. 1 nacht marineren en ca. 2 uur stooftijd.

Bereidingswijze

*Pel de uien en snijd ze in stukken
*Maak de winterpeen schoon en snijd hem in plakken.
*Breng de marinade kruiden met het citroensap,zout,helft van de uien,winterpeen en 1 1/2dl wijn aan de kook
*Schenk deze warme marinade over het vlees en laat dit minimaal 1 nacht in de koelkast marineren.Keer het vlees regelmatig .Haal het vlees uit de marinade en dep het droog.Zeef de marinade.
*Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan.
*Voeg de rest van de uien en de ontbijtkoek toe en schenk de marinade langs de rand van de pan erbij.Laat het vlees afgedekt in ca. 2uur gaar stoven.Indien nodig water toevoegen.
*Haal het vlees uit de pan en zeef de marinade.
Voeg de rozijnen en de rest van de wijn toe aan het braadvocht en laat het ca.10 minuten koken.
*Roer de slagroom door de saus en breng het op smaak met zout en peper.
*Snijd het vlees in plakken en schep de saus erover.

Serveertip

Voeg aan de marinade bijvoorbeeld verse rozemarijn toe en garneer ermee.
*lekker met aardappelpuree en appelcompote
*en als drankje: franse rode wijn of een lekker stevig biertje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diddltje83


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diddltje83
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top