Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. flensjes-cannelloni met romige spinazie en zalm

flensjes-cannelloni met romige spinazie en zalm

Door: c_van_s

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-05-2001

Ingrediënten 4 personen


Voor de flensjes (18 stuks): 3 eieren, snuf zout, 125 g bloem en 21/2 dl melk, meng dit en laat het 30 min. rusten.
35 g boter, 30 g bloem, 4 dl volle melk, 11/2 dl slagroom, 175 g versgeraspte parmezaanse kaas, zout, peper, 1/2 tl gemalen koriander, 2 el olijfolie, 600 g verse spinazie, 200 g verse roomkaas, 3 el fijngesneden basilicum, 2 eieren, 250 g verse zalmfilet, in reepjes, ca 18 flensjes met basilicum van 15 cm doorsnee (zie basisrecept).


Verder heb je nodig


Ingevette lage ovenschaal.


De Hollandse keuken met een Italiaans tintje: cannelloni gemaakt van flensjes en gevuld met een zachte kaassaus met koriander. Als je door het basisrecept voor de flensjes drie eetlepels basilicum roert krijgen de flensjes een heerlijk smaakaccent. De verse zalm in dit recept kun je vervangen door reepjes gerookte zalm of zalm uit blik (wel goed laten uitlekken).

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bak de flensjes in boter.
Boter smelten, bloem erdoor roeren en 2 min bakken, 31/2 dl melk en slagroom erdoor roeren tot een gladde saus, 5 min zachtjes laten koken. 50 g parmezaanse kaas, zout, peper en koriander erdoor roeren, saus apart zetten.
Olie verhitten en spinazie snel roerbakken tot ze geslonken is, spinazie goed laten uitlekken en vocht eruit drukken. Spinazie grof hakken. Roomkaas losroeren en mengen met 1/2 dl melk, basilicum, 75 g parmezaanse kaas, eieren, zalm, zout, peper en spinazie.
Oven voorverwarmen op 200 gr.

Bereidingswijze

Vulling over flensjes verdelen en flensjes oprollen, 1/3 deel van de saus in de Ovenschaal schenken, gevulde flensjes erop leggen en de rest van de saus erover schenken, 50 g parmezaanse kaas erover strooien. Schaal afdekken met alufolie en in het midden van de oven 30 min bakken, folie verwijderen en nog 15 min gratineren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van c_van_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top