1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Hollands knipbrood gevuld met eierragout

Hollands knipbrood gevuld met eierragout

  • Nederlands, Buffet
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-05-2001

Ingrediënten 6 personen


6 eieren, 1 knipbrood, wit of bruin, 3 sjalotjes fijngesneden, 40 g boter, 3 tl kerriepoeder, 30 g bloem, 3 dl melk, 100 g pekelvlees in reepjes, 100 g boterhamworst in reepjes, 100 g salami in reepjes, 3 el fijngesneden bieslook, 1 el fijngesneden peterselie, zout, peper.



Een prachtige manier om eierragout te serveren. De eierragout is lekker pikant, heerlijk voor bijvoorbeeld een tuinbuffet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eieren in 8 min hard koken, laten afkoelen en elk ei in 6 partjes snijden. Met een scherp mes een deksel van het brood snijden en het brood uithollen.
Sjalot in boter 5 min bakken, kerrie en bloem toevoegen en 5 min meebakken, melk erdoor roeren tot een gladde saus, saus 10 min laten koken, eieren, pekelvlees, boterhamworst, salami, bieslook en peterselie door de saus roeren.

Bereidingswijze

Ragout met zout en peper op smaak brengen, brood met ragout vullen, deksel erbij serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van c_van_s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van c_van_s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top