1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Baba au Rhum

Baba au Rhum

  • Frans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-05-2001

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg : 2 eieren - 200 gram suiker - 5 cl melk - 50 gram boter - 400 gram bloem - 1 pakje bakpoederVoor de siroop : 1/2 liter water - 1 kop poedersuiker - 30 cl oude rum - 1 of 2 vanillestokjes - stijfgeklopte gesuikerde slagroom


Verder heb je nodig


Een tulbandvorm


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180?C. Klop de volledige eieren met de suiker. Wanneer het mengsel schuimt, doet u er de melk bij, de gesmolten boter en de bloem. Goed roeren, tot u een heel glad deeg heeft. Doe er op het laatste moment de gist bij en klop krachtig. Bestrijk de babavorm met boter, giet het deeg erin en plaats in de oven. Laat gedurende ongeveer 30 minuten bakken. Wanneer de baba gebakken is, steek je er het lemmer van een mes in: het moet droog naar buiten komen. Laat afkoelen.

Bereidingswijze

De siroop : meng het water met de suiker en een in de lengte doormidden gesneden vanillestokje. Voeg de rum toe en verwarm de siroop tot hij bijna kookt. Doordrenk het gebak met de siroop. Nadat het de eerste laag heeft opgenomen, overgiet u het nog enkele keren, tot het volledig doordrenkt is.

Serveertip

Garneer net voor het serveren met in roosjes opgespoten slagroom.
TIP 1: Om het deeg licht te maken, moet je het lang kloppen, zodat het lucht opneemt.
TIP2 : Om de baba goed te doordrenken en vochtig te maken, zorg je dat de rumsiroop elke keer zeer heet wordt uitgegoten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top