1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Montignac keuken
  5. Coq au Vin

Coq au Vin

  • Montignac, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-05-2001

Ingrediënten


1 grote scharrelkip (of gewoon andere kip)
2 gesnipperde uien
2 tenen knoflook
100 gram mager spek
400 gram champignons uit blik
50 cl rode wijn
boter
zout
peper
cayennepeper



Ala montignac.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de kip in stukken en verwijder desgewenst zo veel mogelijk vel
Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin op zacht vuur uien en knoflook
Vak ondertussen de spekjes uit in de koekepan, totdat ze het meeste van het vet hebben afgegeven
Braad de stukken kip aan in de braadpan en voeg de spekjes toe (zonder vet). Rode wijn bijgieten en op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper. Zet het vuur hoog, totdat het kookvocht dikker begint te worden. Zet het vuur dan lager en laat alles zachtjes sudderen.
Laat de champignons uitlekken. Pureer de helft met een beetje kook vocht en voeg dit samen met de hele champignons, bij de kip. Goed doorheen roeren.
Laat alles gedurende 1 uur zachtjes sudderen. Controleer de smaak en laat alles afkoelen.
Voor het opdien de coq au vin heel langzaam opwarmen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van biimje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van biimje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top