1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Oosterse salade

Oosterse salade

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-05-2001

Ingrediënten 4 personen


-1 blikje ananasstukjes op ananassap - 2 theelepels tomatenpuree - 2 eetlepels citroensap - 2 eetlepels sojasaus - 1-2 theelepels sambal oelek - 1 wortel - halve krop frisee sla - halve krop lollo rosso - 250 gram gerookte kipfilet -
ongeveer 2 deciliter olie - 50 gram mihoen - 50 gram lichtgezouten cashewnoten - 2 eetlepels korianderblaadjes.



Verrassende oosterse salade met gefrituurde mihoen, gerookte kipfilet en ananasdressing.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet de ananas boven een steelpan af. Roer de tomatenpuree, het citroensap, de sojasaus en de sambal door het ananassap en breng dit aan de kook. Laat het geheel vijf minuten zachtjes inkoken tot een stroperig sausje. Laat dit sausje afkoelen.
Maak de wortel schoon en schaaf er met een dunschiller lange slierten van af. Was de frisee en de lollo rosso. Sla de bladeren droog en scheur ze in stukken. Verdeel de frisee, lollo rosso en wortelslierten over vier borden. Sprenkel een beetje van het sausje erover. Snijd dan de kipfilet in reepjes.
Verhit de olie in een wok tot er een witte damp vanaf komt. Leg een kwart van de mihoen in de hete olie en laat dit in enkele seconden opzwellen. Laat de gefrituurde mihoen op keukenpapier uitlekken. Frituur ook de rest van de mihoen in gedeelten op dezelfde manier. Leg de mihoen op de salade en sprenkel de rest van het sausje erover. Verdeel de kipfiletreepjes en de cashewnootjes over de mihoen en garneer het gerecht met korianderblaadjes.
In plaats van gerookte kipfilet kan je ook gerookte kalkoen, reepjes ham of plakjes fricandeau gebruiken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaasmutsje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaasmutsje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top