1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indonesische keuken
  5. tapiocapudding

tapiocapudding

Door: csonja

  • Indonesisch, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-05-2001

Ingrediënten 6 personen


3 rijpe bananen
2 tl zout
7,5 dl water
65 gram tapioca korrels
75 gram fijne tafelsuiker
1 desertlepel maizena, met 2 e.l. water tot een papje gemengd
2 dl. kokosmelk



Bananen en tapioca in kokosmelk, een heelijk toetje (uit:NRC)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de bananen, snijdt ze overdwars in 3 stukken en doe ze in een grote kom. Giet er zoveel water over dat ze onder staan en schep er een theelepel zout door. Zet weg.

Bereidingswijze

Doe de 7,5 dl water in een pan en breng op een hoog vuur aan de kook. Voeg de tapioca toe, draai het vuur laag en laat onder af en toe omscheppen ca. 10 min zachtjes koken tot de korrels doorschijnend zijn. Schep er de suiker en de overgebleven 1 tl zout door en laat al roerend verhitten tot de suiker is opgelost.
Schep er het maizenapapje door enlaat 2-3 min koken tot het mengsel gebonden is.
Giet de bananen af en doe ze in de pan. Giet er de kokosmelk over, schep voorzichtig om enlaat alles ca. 5 min zachtjes koken, waarbij u af en toe losjes omschept, tot de bananen gaar maar nog stevig zijn.
Neem de pan van het vuur en verdeel over desertkommmen. Eet heet of warm



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van csonja
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top