Libanon:Koolrolletjes

  • Internationaal, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2001

Libanese koolrolletjes met rijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

12 grote spitskoolbladeren,


-50 g pijnboompitten,


-2 eetl. olijfolie,


-1 grote ui, gesn.,


-1 teen knoflook,geperst,


-2 eetl. tomatenpuree,


-60 g krenten,


-1 theel. gem. komijn (djinten),


-3/4 theel. kaneel,


-3 eetl. peterselie, fijngeh.,


-150 g basmatirijst,


-zout,


-? l hete bouillon,



Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Koolbladeren in ruim water koken tot ze soepel zijn.

Afgieten en uit laten lekken.

Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin

roosteren.

oven voorverwarmen op 200?C.

olie verhitten ui glazig bakken.

knoflook even meebakken.

tomatenpuree, krenten, kruiden, peterselie en rijst

er goed door roeren.

van het vuur af pijnboompitten en wat zout erdoor roeren.

koolbladeren uitspreiden en op elk blad ca. 2 eetl.

rijst scheppen.

zijkanten van kool erover vouwen en bladeren stevig oprollen.

dicht naast elkaar in ovenschaal leggen met sluitkant onder.

bouillon erover gieten en de rolletjes ca. 40 min. bakken,

tot de rijst gaar is.

zonodig iets meer bouillon.

warm of op kamertemperatuur serveren.




Serveertip

tip: heerlijk met yoghurtsaus met wat komijn en verse munt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten