Libanon:Koolrolletjes
- Internationaal, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 27-05-2001
Libanese koolrolletjes met rijst
Ingrediënten 4 personen
12 grote spitskoolbladeren,
-50 g pijnboompitten,
-2 eetl. olijfolie,
-1 grote ui, gesn.,
-1 teen knoflook,geperst,
-2 eetl. tomatenpuree,
-60 g krenten,
-1 theel. gem. komijn (djinten),
-3/4 theel. kaneel,
-3 eetl. peterselie, fijngeh.,
-150 g basmatirijst,
-zout,
-? l hete bouillon,
Bereidingswijze
Koolbladeren in ruim water koken tot ze soepel zijn.
Afgieten en uit laten lekken.
Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin
roosteren.
oven voorverwarmen op 200?C.
olie verhitten ui glazig bakken.
knoflook even meebakken.
tomatenpuree, krenten, kruiden, peterselie en rijst
er goed door roeren.
van het vuur af pijnboompitten en wat zout erdoor roeren.
koolbladeren uitspreiden en op elk blad ca. 2 eetl.
rijst scheppen.
zijkanten van kool erover vouwen en bladeren stevig oprollen.
dicht naast elkaar in ovenschaal leggen met sluitkant onder.
bouillon erover gieten en de rolletjes ca. 40 min. bakken,
tot de rijst gaar is.
zonodig iets meer bouillon.
warm of op kamertemperatuur serveren.
Serveertip
tip: heerlijk met yoghurtsaus met wat komijn en verse munt.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties