1. Home
  2. Recepten
  3. mascarponesoezen met frambozensaus

mascarponesoezen met frambozensaus

Door: poeder

  •  , Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-05-2001

Ingrediënten 6 personen


1 portie van het soezendeeg(zie elders op mij pagina), 250 gr verse frambozen.
FRAMBOZENSAUS:100 gr ontdooide diepvriesframbozen, poedersuiker naar smaak.
ROOMVULLING:1,5 dl slagroom(gekoeld), 3 el poedersuiker, 3 el frambozen of aardbeienlikeur, 250 gr mascarpone.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 190 graden. bakplaat invetten en bekleden met bakpapier. doe vervolgens het soezendeeg in een spuitzak met een gekarteld mondstuk van 1,5 cm. spuit 6 soezen van 4 cm doorsnee op de bakplaat. 10 min. bakken. oven lager zetten op 180 graden en nog eens 15-20 min. bakken, tot ze mooi bruin worden en gerezen zijn. gaatjes prikken in de zijkant zodat de stoom kan ontsnappen.10 min. in de oven(150 graden) laten staan. helemaal af laten koelen op een rooster en horizontaal doormidden snijden.FRAMBOZENSAUS:pureer de frambozen in de keukenmachine. op smaak brengen met poedersuiker. ROOMVULLING: boven een kom ijswater de slagroom en poedersuiker kloppen. likeur en mascarpone erdoor kloppen tot alles net gemengd is. vulling in de bodem van de soezen spuiten of scheppen. verse frambozen op de vulling leggen en afdekken met de bovenste helft van de soes. naar keuze bestrooien met de extra poedersuiker en serveren met de frambozensaus.

Serveertip

In plaats van frambozen kunt u ook aardbeien of bosbessen gebruiken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top