Creme brulee ( de echte)

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2001

de echte onovertroffen Creme brulee

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 vanillestokje, 50 gr witte basterdsuiker, 2 dl slagroom, 1 dl melk, 2 eieren, 2 eierdooiers, 35 gr bruine basterdsuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kleine vuurvaste ovenschaaltje, grote ovenschaal, oven.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

vanillestokje in lengte opensnijden,melk, slagroom, witte basterdsuiker en vanillestokje in pan verwarmen. Merg uit vanillestokje schrapen en aan roommengsel toevoegen. eieren en dooiers loskloppen, eieren bij roommengsel gieten en goed doorroeren.verwarmen tot het bijna kookt, goed blijven roeren. Creme over 2 of 3 ovenschaaltjes verdelen ( let op is erg machtig gerecht)Ovenschaahltje in schaal met kokend water ongeveer 45 minuten in de oven zetten. Laten afkoelen. Bestrooien met bruine basterdsuiker, 2 minuten carramelliseren onder hete grill of met gasbrandertje.

Serveertip

Eventueel serveren met zeer zoete witte wijn ( bv Muscat Beaumes de venise, franse witte wijn)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

schuufke1 avatar
schuufke1 31-08-2009

Hoi , In het weekend heb ik dit recept uit geprobeerd. en het was perfect. Hierbij heb ik het roommengsel heel voorzichtig bij de eieren gedaan onder stevig roeren zodat er geen klonten komen, en bij het verwarmen gezorgd dat het mengsel niet bij het kookpunt komt want dan stolt het op de bodem van de pan.

njiskje avatar
njiskje 07-03-2006

Hoi, Ik heb het recept meegenomen en als basis voor een \'slanke creme brulee\' gebruikt (zie mijn pagina). Bedankt!

boomdijk avatar
boomdijk 06-01-2005

Kijk uit! Als je de eieren bij het roommengsel gooit gaat het ei direct stollen en wordt het een soort romig geklutst ei... Niet aan te raden! Bedankt Mary...

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten