Ovenschotel met Spaghetti

  • Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-05-2001

deze ovenschotel met pasta, worst en groenten smaakt overheerlijk bij een salade en kan prima van tevoren klaargemaakt worden.(u kunt de vette braadworsten vervangen door 400 gr mager rundergehakt).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr spaghetti, zout, 1 tl olie, 3 braadworsten, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 400 gr courgettes, 500 gr tomaten uit blik, peper, 75 gr geraspte parmezaanse kaas.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

de spaghetti in stukken breken en in kokend water met zout 3 min. koken. laten uitlekken. olie erdoor roeren zodat spaghetti niet aan elkaar blijft kleven. het vlees van de braadworsten uit het vel drukken. de ui en knoflook fijnhakken. courgettes in vieren snijden en blokjes van een halve cm snijden. het vlees in een koekepan op laag vuur al roerend bakken tot vet vrijkomt. ui en look meebakken. courgette toevoegen en op matig vuur bruin bakken. de tomaten met vocht en de spaghetti toevoegen. alles 1 min. zachtjes laten koken. op smaak brengen met zout en peper, alles in een ovenvaste schaal doen en bestrooien met de kaas. de schaal in een koude oven schuiven en op 220 graden(gas4-5;hetelucht200) in 30 min. goudbruin bakken.

Serveertip

VARIATIE; voor een wat romerige kaaskorst de bovenkant met parmezaanse kaas en 75 gr jong belegen kaas bestrooien.
*eenspersoons schaaltjes zijn een leuk alternatief voor een grote ovenschaal. daarbij moet de baktijd echter ca. 5-10 min. worden verkort.

Laatste reacties

liesbethdkin avatar
liesbethdkin 12-05-2002

Lijkt me heel lekker, ga het vast eens proberen volgende winter of zo. Heb het in elk geval naar mijn e-mail adres verzonden.

snoepje avatar
snoepje 03-04-2002

We hebben de courgettes vervangen door diepvries sperziebonen en ook zo is het een heerlijk gerecht. Zeker voor herhaling vatbaar. Groetjes, Petra

nijnsel avatar
nijnsel 04-12-2001

We hebben heerlijk gesmikkeld! <IMG SRC=http://myhome.hananet.net/~googh2053/miffyp24.gif> liefs Annelies

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten