Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Chilli con carne

Chilli con carne

Door: jboom

  • Mexicaans Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 27-05-2001

Ingrediënten 2 personen


240 gr. bruine bonen, 200 gr. rundergehakt, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 2 uien, knoflook, 1 blikje mais, 1 blikje doperwten, 1 blikje tomatenblokjes, 1 prei, 2 Spaanse pepers, 1 bouillonblokje, peper/zout, Mexicaanse kruidenmix, cayennepeper, paprikapoeder, 2 el olijfolie, 300 gr. aardappels, nootmuskaat.



Een welbekend heerlijk recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappels gaar met zout en peper.Verhit de olie in de wok. Bak het gehakt, de Spaanse pepers en alle kruiden hierin aan. Als het goed is aangebakken ook de knoflook even meebakken. Voeg daarna de uien en de paprika toe en bak ook deze even mee. Dan de prei en de mais toevoegen en meebakken. Voeg vervolgens de doperwtjes toe en verwarm ze even mee. Doe dat dan ook met de tomaatblokjes en daarna de bruine bonen.Kruimel de bouillonblok erdoor. Breng het gerecht op smaak met de Mexicaanse kruidenmix.Pureer de aardappels met een beetje nootmuskaat en eventueel nog wat zout en peper.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jboom
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top