1. Home
  2. Recepten
  3. met salade gevulde pitabroodjes

met salade gevulde pitabroodjes

  •  , Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-05-2001

Ingrediënten 6 personen


1 krop sla, 12 kersttomaatjes, 125 gr zwarte olijven, 6 kleine volkoren pitabroodjes.
VOOR DE DRESSING: 1 teentje knoflook, zout, peper, 3 el citroensap, 1/2 tl gedroogde oregano, 3 el olijfolie, 125 gr griekse schapenkaas.



Fastfood op een gezonde manier: pitabrood gevuld met veel rauwkost en schapenkaas.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De sla plukken, wassen en drogen en in kleine stukjes verdelen. de tomaatjes wassen en doorsnijden. de olijven ontpitten. de sla, tomaatjes en olijven in een schaal mengen. de broodjes naast elkaar op een bakplaat leggen, besprenkelen met een paar druppels koud water en in de koude oven schuiven. op 200 graden(gas 3-4; hetelucht 180) 10-15 min. verwarmen. intussen de knoflook pellen en uitpersen. goed mengen met zout, peper, citroensap, oregano en olie. met de andere ingredienten in de schaal vermengen. de kaas boven een bord verbrokkelen en er luchtig doorheen scheppen. de broodjes uit de oven halen iets laten afkoelen. van ieder broodje een reep van ca. 3 vingers breed afsnijden. in elk broodje een mes steken en het zachte binnenste voorzichtig insnijden, terwijl de korst heel blijft. de broodjes voorzichtig opendrukken. de saladevulling in de opening doen.

Serveertip

Tip: vervang de schapenkaas eens door andere kaas of heel smalle reepjes vlees of bacon of uitgebakken krokante spekblokjes of hardgekookt ei. variatie genoeg met dit broodje!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van poeder
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top