Libanese rijst-pistachesalade

  • Arabisch, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-05-2001

Deze salade is afkomstig uit de Oostelijke grensgebieden en Iran. Deze Salade is buitengewoon lekker als u 4 el olijfolie vervangt door 4 el pistacheolie.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 2 koppen langkorrelige rijst
  • 5 el olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 3 el vers citroensap
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1 tl granaatappelzaadjes
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie
  • 4 bosuitjes, fijngehakt
  • 1/2 kop gepelde pistachenoten

  • Boodschappen bestellen

    Bereidingswijze

    Bak de rijst in 1 el olijfolie tot hij helemaal met olie is bedekt.(als u pistacheolie gebruikt als dressing , moet u de rijst in zonnebloemolie bakken.) Voeg, als de rijst glazig is, zout naar smaak toe en zoveel water dat de rijst onder staat. Breng dit aan de kook en laat het afgedekt 5 minuten op laag vuur prittelen. Doe het vuur uit en laat de rijst staan tot hij al het water heeft opgenomen en gaar is (ca. 25 minuten). Voeg zonodig wat kokend water toe als de rijst nog niet gaar is; roer hem los en laat hem 5 minuten staan. Zet de rijst appart in een schaal en laat hem afkoelen.
    Klop in een kommetje het citroensap en de rest van de olie (of pistacheolie). Voeg peper en zout naar smaak toe en roer citroenschil en granaatappelzaad erdoor.
    Voeg de peterselie, bosui en pistachenoten aan de rijst toe en roer de dressing erdoor. Zet de schaal minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.

    Laatste reacties

    rijstomdewereld avatar
    rijstomdewereld 24-05-2001

    Pascale Lekkere salade neem hem mee naar onze pagina bedankt groetjes Annemarie en Hettie

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten