1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Wraps op indische manier

Wraps op indische manier

Door: reve51

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2001

Ingrediënten 4 personen


8 Tomato Wraps (Poco Loco)2 grote uien2 teentjes knoflook4 flinke speklappen ca. 500 gr samen1 theel. sambal oelekstukje goeloe djawa (javaanse suiker) ter grote van een gulden2 eetl. ketjap asin4 eetl. tomatenpureearachide-oliewaterzout1 bakje zoete chilisaus van Remia



Tomaten Wraps, gevuld met zoet-pittig varkensvlees!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder het zwoerd van de speklappen en snij eventueel kraakbeen weg. Snij de speklapjes in dunne reepjes.Bestrooi met zoutRasp de goeloe djawa fijn.Meng 2 eetl. arachide-olie met de ketjap asin en de goeloe djawa en schep dit door de speklapjes.Laat een uurtje koel staan.Snipper de ui en pers de knoflook.

Bereidingswijze

Doe 1 eetl. arachide olie in de wok en maak het heet.Bak ui, knoflook en sambal aan tot de ui glazig is. Doe er dan de reepjes vlees bij en bak het bruin.Doe er de tomatenpuree bij en bak dat even mee.Blus het af met wat water en laat het 15 tot 20 minuten zachtjes pruttelen. Het mag niet te droog worden maar ook niet echt saus hebben.

Serveertip

Verdeel het vleesmengsel over 2 wraps per persoon.(Kun je geen tomato wraps krijgen, neem dan gewone.)Rol ze op.Serveer met gestoomde rijst en een atjar en geef er de zoete chilisaus van Remia bij.Eet smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top