1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Franse keuken
  5. gegratineerde oester

gegratineerde oester

  • Frans, Tussengerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-05-2001

Ingrediënten 4 personen


8 grote oesters,type creuse;
2 sneetjes witbrood,licht geroosterd en verkruimeld;
2 bosuitjes,in fijne ringetjes gesneden;
2 el gehakte peterselie;
sap van een halve limoen;
1/2 theelepel Japanse sojasaus;
1/4 rode peper,heel klein gesneden;
40 gram boter








In oesters zit zink,veel proteine en weinig vet.Dit recept is een heerlijke amuse dat begeleid kan worden met een glas champagne of Kir Royal.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.Open de oesters en zet ze op een bakblik.Ondersteun ze eventueel met wat aluminiumfolie.
Meng het broodkruim met de bosui,rode peper en de peterselie.Besprenkel de oesters met het limoensap en de sojasaus.Strooi daarna het broodkruimmengesel over de oesters en leg daarop een klontje boter.Zet alles onder de hete grill en laat de oesters in ongeveer 4 minuten bruin worden.Serveer ze warm.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindenbuck1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lindenbuck1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top