Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. Lasagna
  5. Tortilla Lasagna met Pittige Guacemole

Tortilla Lasagna met Pittige Guacemole

Door: heresannie_too

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2001

Ingrediënten 4 personen


Tortilla's. Knoflook. 400 gr Rundergehakt. 1 ui. 1 blikje Tomatenblokjes. Hot Chili Saus. Witte Wijnazijn. 1 Groene Chilipeper. Tacokruiden. Zwarte Peper. Zout. 1 Avocado. 3 Tomaten. Knoflook. Creme Fraiche. Limoen. Boter. Melk. Bloem. Kaas. Sateprikkers en groene olijven voor de garnering.


Verder heb je nodig


Ovenschotel, oven op 200 graden, staafmixer en alvast een flesje wijn om in de stemming te komen.


Gut, wat kan je toch lekker origineel doen met wraps!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui fijn. Snijd de chilipeper open en verwijder eventueel de zaadjes. Ontvel en ontpit de avocado en snijd deze in kleine stukken. Snijd een van de tomaten fijn en de andere 2 in plakjes.

Bereidingswijze

Verhit olijfolie in een ruime pan en bak hierin de knoflook, ui (houd een beetje over voor de guacemole) en chilipeper kort. Voeg dan rundergehakt toe. Als het vlees gaar is, kan je de tomatenblokjes, een scheut azijn, chilisaus, tacokruiden, peper en zout toevoegen. Laat dit lekker pruttelen en maak intussen de kaassaus en de guacemole.
Kaassaus
Smelt boter in een steelpannetje en voeg dan al roerend beetje bij beetje bloem toe, tot een deegbal ontstaat die van de bodem loslaat. Voeg dan scheutje voor scheutje melk toe en roer vooral stevig door. Als je een sausje hebt gekregen, rasp dan de kaas hierboven uit, tot de saus een lekkere smaak heeft gekregen. Voeg zout en maal zwarte peper naar smaak toe.
Guacemole
Prak de avocado een beetje fijn en voeg een beetje fijngesneden ui toe en knijp hierboven knoflook uit. Voeg een scheut chilisaus toe en pers een halve limoen hierboven uit. Voeg dan creme fraiche toe en maak een saus met de staafmixer.
Maak de lasagne
Leg 2 wraps in de Ovenschaal en verdeel hierover een laagje van de gehaktsaus, dan wat kaassaus en dan weer een wrap. Herhaal dit 3 x, dus 4 wraps per lasagna. Verdeel over de laatste wrap alleen kaassaus en leg wat er plakjes tomaat op. Rasp eventueel nog wat kaas erover.
Zet dit zo'n 20 minuten in de oven.

Serveertip

Haal de lasagna's voorzichtig uit de oven en snijd deze doormidden. Leg de lasagna als een 'halve maan' aan de rand van het bord. Prik hier twee lange sateprikkers in en prik op iedere prikker 2 olijven. Verdeel de guacemole hiernaast. Vergeet niet een nieuw flesje wijn open te trekken!



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heresannie_too
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top