1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto

Risotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-05-2001

Ingrediënten 2 personen


Nodig:
1 kleine ui *
1 eetl olijfolie *
2 kopjes zilvervliesrijst *
2 kopjes bouillon *
1 kopje geraspte kaas.


Verder heb je nodig


Klaarzetten:
pan *
pollepel *
2 borden *
2 vorken.


Een rijstgerecht uit Italie!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.
Doe de olie in de pan en zet het gas op matig.
Doe de uiestukjes in de pan en roer ze in 3 minuten lichtbruin.
Doe de rijst en de bouillon bij de uistukjes in de pan en roer alles door elkaar.
Zet het vuur op klein en laat het geheel in 45 minuten gaar sudderen.
Schep de risotto op de borden en strooi er de kaas over.

Variatie:
Risotto kun je mengen met doperweten,courgettes,gepelde tomaten of bruin bonen.

Serveertip

TIP:
Risotto smaakt goed bij chili sin carne(en fruitige salade.
Als je tijdens het koken een plukje saffraan toevoegt krijg de risotto een mooie gele kleur.***

INFO:
Als je vegetarisch eet is het belanrijk om granen te eten, zoals rijst of pasta(tarwe).
Eet ook peulvruchten en zuivelprodukten voor de eiwitten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anthony_h


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anthony_h
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top