Taratoor bi sade

 • Arabisch, Saus/dressing
 • 10-20 min.
 • Geplaatst op 23-05-2001

KNOFLOOKSAUS

Deze knoflooksaus, voor bij gevogelte en lamsvlees, dient ook als knoflook basis van allerlei andere gerechten. Als u de saus verdunt met yoghurt, hebt u een heerlijke dipsaus. De saus is een smakelijke vervanger van een klein deel melk in aardappelpuree en geeft een totaal andere smaak aan de klassieke ratatouille. Gebruik u fantasie- en lef!

Deel dit recept

Ingrediënten
 • 45 teentjes knoflook uitgeperst
 • 125 ml olijfolie
 • sap van 1 citroen

 • Boodschappen bestellen

  Bereidingswijze

  Deze saus wordt traditioneel gemaakt door met een vijzel en stamper de knoflook fijn testampen en vervolgens de olijfolie en het citroensap erdoor te kloppen.Wees gerust: u kunt gewoon de keukenmachine gebruiken.
  Hak de knoflook in de keukenmachine snel fijn. Giet dan langzaam, terwijl de keukenmachine loopt, in een dunne straal de olijfolie erbij tot u een gladde puree hebt. Voeg tot slot het citroensap toe. Meng dit er snel door en doe ht geheel over in een kom. Serveer meteen of zet de saus afgedekt in de koelkast.

  Serveertip

  De saus kan tot 2 weken in de koelkast worden bewaard of worden ingevroren.

  TIP: lekker in de marinade van het recept Knoflookkip van de BBQ of Libanese Shish Kebab

  Laatste reacties

  maruska avatar
  maruska 05-01-2004

  45 teentjes knoflook - heerlijk - ik ga dit zeker eens uitproberen en zal je laten weten of mijn collega's nog met we willen praten ;-) Groetjes en bedankt. Maruska

  zolderkamertje avatar
  zolderkamertje 24-05-2001

  Pascale, ik neem dit recept mee. Het is een ander soort knoflooksaus dan we hier gewend zijn he, zonder mayonaise. Groeten, Anna

  Bewaren in kookboek

  Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

  Over de plaatser

  Doorsturen

  Home Recepten