Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Tarte tatin
  5. tarte tatin

tarte tatin

Door: smaakvol

  • Frans
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-05-2001

Ingrediënten 8 personen




Kruidige omgekeerde appeltaart

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de bloem met de basterdsuiker, snufje zout, 125 gr. boter, het ei en 1 a 2 eetl. koud water - maak een soepel deeg - laat afgedekt 1/2 uur in de koelkast rusten - verwarm de oven voor op 200 graden - schil de appels en halveer ze - snijd de rest van de boter in plakjes - verdeel 3/4 van de boter en de suiker over de bodem van een dichte metalen vorm doorsnede 26 cm. - zet de appels met de bolle kant naar beneden op de suiker - leg er 6-8 anijsterren tussen en strooi er 2 el. verse thijm of rozemarijn overheen - verdeel de rest van de suiker en boter erover heen - zet de vorm op zacht vuur en laat in ca. 8 min. de suiker licht kleuren - schuif de vorm in de oven en laat de karamel in ca. 15 min. donkerder kleuren - en de appels beetgaar worden - laat de appels uit de oven afkoelen -

Bereidingswijze

Bestrooi het aanrecht met bloem - rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. bedek de appels met het deeg - druk aan - bak de tartin in nog 20 min. goudbruin en gaar - leg een platte schaal op de vorm en keer direkt op de schaal ->

Serveertip

Serveer warm met halfstijf geklopte slagroom of slagroom met mascarpone.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smaakvol
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top