spaanse gehaktballetjes
- Spaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Albondigas al andalus is een typisch streekgerecht uit het zuiden van spanje
Ingrediënten 4 recipe.people
*2 eetlepels olijfolie*1 flinke ui fijngehakt
*900 gram gehakt (kan met elk soort gehakt)
*1 ei losgeklopt
*1 theelepel fijngehakte gember
*3 eetlepels fijngehakte koriander
*2 eeltepels fijngehakte peterselie
*1 theelepel zout
* versgemalen peper
*2 theelepels basilicum
*bloem om te bestuiven
*3 teentjes knoflook
*3 tomaten
*1 ui
*250 gram champignons
*8 eetlepels water
*1dl sherry
*1dl rundvleesbouillon
Voorbereiding
vermeng in een schaal het gehakt methet losgeklopt ei de gember,koriander,peterselie,zout en peper en basilicum.vorm hiervan kleine balletjes van 4a5 cm doorsnee en bestuif die licht met bloem.
Bereidingswijze
kook de tomaten 4 min in kokend water en ontvel ze, hak ze in kleine stukken.
verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook hierin 5 minuten tot ze er glazig uitzien.Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de balletjes gehakt mooi bruin bak hierna de resterende ui en de champignons bruin in de pan met de balletjes en laat dit zachtjes pruttelen voeg hierna de blokjes tomaat erbij voeg hierna 8 eetlepels water 1dl runderbouillon en 1dl sherry toe en laat dit ongeveer 20a30min zachtjes pruttelen.
Serveertip
lekker met rijst of zelfgebakken frietjes.
en een frisse salade. apro-beche of smakelijk eten..